Bukë me hikër

Hikrra është një burim i vlerave të dobishme, nuk është vetëm e përkryer për njerëzit që vuajnë nga sëmundja celiak, por për shkak të indeksit të ulët glicemik është gjithashtu i përshtatshëm për ata që vuajnë nga diabeti. Të pasura me fibra, të cilat rregullojnë nivelin e sheqerit në gjak. Gjithashtu, në sajë të përmbajtjes së lartë të fibrave, hikrra vepron si laksativ natyral, duke promovuar funksonimin normal të zorrëve. Së fundi, hikrra është trajtuar veçanërisht në shtatzëni, pasi nuk po trajtohet si miell i bardhë, hikrra i mban të paprekura aminoacidet e tij dhe proteinat, të cilat janë thelbësore për rritjen dhe zhvillimin e fetusit.

Kategori: